20 Saker att tänka på om du dejtar en hästtjej


Så du har blivit lite kär i en hästtjej? Mitt första råd är: vänd dig om och spring!! Om det redan är för sent, följ dessa råd och förbered dig på:

1. Det kommer alltid vara lite småstökigt hemma

Kitchen Fail GIF

Men i stallet ligger schabraken snyggt sorterade, allt läder är putsat, hästen har nytvättat täcke och vita strumpor.

2. Ifrågasätt aldrig något om hästen

horse GIF

Ingenting är för dyrt för hästen. Ingenting är fel med hästen. Ingenting är fel med mig som ryttare. Och vad du än gör så säg inte att ridning INTE är en sport.

3. Du kommer få nöja dig med billiga märken

season 8 friends GIF

För dig och mig är det ICA Basic eller Eldorado som gäller medan hästen får ekologiska morötter. När du fyller år får du ett fint kort där det står ”Vi går på bio efter den 25:e” eller ”Vi åker på en romantisk semester i sommar”.

4. Ge gärna komplimanger

Sacha Baron Cohen Thumbs Up GIF by Amazon Prime Video

Framförallt till hästen. Att min häst får komplimanger är en lättare väg in till mitt hjärta än att ge dem till mig. Men se upp med att säga att någon annans häst är finare eller att någon annan rider bättre än jag, för då drar jag.

5. Håll avstånd efter en dålig tävlingsrunda

back off no GIF by Sebastian Walldén

Det är kul att du vill följa med på tävling. Du får gärna agera chaufför eller sitta på läktaren och heja. Men kom aldrig med råd eller tips, speciellt inte om det gått dåligt. Mitt tips är att köpa en kaffe och håll dig på avstånd en stund.

6. Du får massor av egentid

Reno 911 Jump GIF

Du kommer ha gott om tid för dina intressen. Häng med dina kompsar, ha aktiviteter inplanerade på vardagskvällar och helger, spela gärna dator. Då behöver jag inte tänka på att underhålla dig när jag är i stallet. För pluspoäng – följ med till stallet, men var bekväm med att vänta på mig.

7. Du bör gilla frisk luft

Cold Weather Wow GIF by Outside TV

Gör du inte det kan du behöva lära dig. Det gäller även iskall luft i en manege på vintern, och dammig luft från en nymockad box med ny spånbal i.

8. Bjud gärna på restaurang…

Fail GIF

… Men vi får ta det efter kvällsfodringen i stallet. Hästen behöver få mat först. Förvänta dig inte att jag ska ta en sallad eller något annat nyttigt. Du kommer förmodligen bli förvånad över hur mycket mat jag kan äta efter en heldag i stallet.

9. Du kommer att behöva träna…

Horse Wakeboard GIF

… dina hästskills. Du behöver inte vara ett proffs, som jag, men att kunna hålla i hästen utan att den kutar iväg, medan jag springer på dass, vore schysst.

 10. Lägg alltid på minst en halvtimme

Kentucky Derby Ok GIF

Ibland saknar jag en god tidsuppfattning i stallet. Säger jag att jag är på väg, är jag förmodligen kvar i stallet och har inte ens börjat mocka än. Sen ska sakerna in i sadelkammaren, innan jag bara ska sopa stallgången, åka hem och duscha och göra mig iordning innan vi kan ses. Lägg på trettio minuter till för att bespara dig tiden.

11. Du måste vara tuff

Angry Horse GIF

Du behöver en viss förståelse för att jag vanligtvis styr och ställer över ett halvt ton häst. Good luck boy. Du kommer inte få din vilja igenom om du inte har lite skinn på näsan. Men jag önskar också att du ger mig tröst och värme, eftersom jag själv är ganska tuff.

12. När du plockar ut något ur tvättmaskinen…

Horse Reaction GIF by MOODMAN

… får du vara beredd på att din nya tröja är helt luddig från ett schabrak som har tvättats samtidigt. Eller kanske lite noppig från en strykkappa som har råkat nudda.

13. Allting känns billigt i jämförelse med hästen

Shocked Price Tag GIF

Vänj dig vid att du kommer ut från ridsportbutiken och din älskling säger ”Det kostade bara 2500 kr” och du ser bara två påsar hästmat och någon rem i läder.

14. Du kommer komma i andra hand

horse GIF

Du kommer alltid att hamna i andra hand. Eventuellt i tredje eller i fjärde. Det beror på hur många hästar jag har, eller tar hand om först. Ta inte illa upp!

15. Du slipper oroa dig för otrohet

horse mask GIF

Om jag inte svarat på tre timmar när du ringer, telefonboken är fylld med konstiga namn som ”Bertil” och ”Eva-Lena” så kan du vara lugn. Jag har inte tid med otrohet, jag har ju knappt tid med dig. Namnen i min telefonbok är förmodligen hovslagare, veterinär, sadelutprovare och banbyggare i gränsande län.

16. Mancold? Dåligt med sympati här

Paramount Network Horse GIF by Yellowstone

Förvänta dig aldrig något medlidande för ditt nageltrång eller snuva! Jag ramlar av hästen regelbundet och sitter upp med bruten arm om jag behöver. Ibland är jag sjuk men då åker jag till stallet ändå. Kom igen.

17. Ditt ego kan (kommer) ta stryk

horse jumping rope GIF

Om det är viktigt för dig att vara matcho-hunken som bär de tunga prylarna och backar med släpet – så kommer ditt manliga ego att ta mycket stryk om du inte är bra på det! Men för min del är det ingen fara, jag kan bära alla höpåsar själv!

18. Imponera på hästtjejer

happy lets go GIF by NBC

För att imponera på mig kan du lära dig namnet på ett par hästprylar eller kända ryttare. Men för allt i världen, undvik att säga att ridning inte är en sport! Det går inte hem.

19. Dina häst/ryttar-relaterade sexskämt går inte hem

bbc smile GIF

Det är inte första gången jag fått höra din ”genialiska” raggningsreplik i stil med ”du kan få rida den här hingsten istället” eller ”du klär riktigt bra i läderstövlar”. Dom har inte gått hem förut och kommer förmodligen inte att gå hem den här gången heller.

20. Ryttare kan älska

I Love You GIF

Även om hästtjejer kan verka svåra, självständiga och upptagna så har vi en väldigt fin egenskap. När vi väl fastnar för någon så älskar vi den verkligen. Oavsett hur många gånger våran häst slänger av oss fortsätter vi ta hand om dem varje dag. Desamma gäller i ett förhållande. Visar du att du är värd att stanna för kommer vi att göra allt för dig.

För dig som vill imponera på din hästtjej rekommendera jag dig att läsa:

Kostnaden För En Häst

Hur Man Longerar En Häst

Få Din Häst Att Sluta Bitas – På 5 Sekunder

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg