Ryttarens

9 Enkla sätt att tjäna pengar i stallet

Att ha häst är ett dyrt intresse, men det finns faktiskt sätt att tjäna pengar på din häst! Behöver du lite extra pengar till stallkassan kan du prova ett eller flera av artikelns 9 sätt att tjäna pengar i stallet.

1. Sälj stalltjänster

Sätt upp en lapp i stallet med dina tjänster och kontaktuppgifter för att se om någon behöver hjälp med stallsysslor. Erbjud gärna ett paketpris med mockning & packning av hö eller liknande för att skapa mervärde.

Under högtider som jul och nyår, påsk eller semestrar är det många hästägare som vill åka bort. Passa då på att erbjuda full service och helt ansvar över deras häst medans de är borta.

Här kommer några exempel på vilka stalltjänster du kan erbjuda:

Kom ihåg att checka av med stallägaren innan du sätter igång med att erbjuda dina stalltjänster.

2. Erbjud barn-eller hundvakt i stallet

Många hästägare har även hund eller barn, vilket kan vara svårt att ha med sig i stallet. Finns det ett problem finns det en lösning, du!

Erbjud dig att promenera med hästägarens hund eller passa hästägarens barn under tiden som hen rider sin häst.

Tips! Erbjud ryttaren ett 10-kort, där efter nio gånger är nummer tio gratis. En ide som kan leda till merförsäljning då ryttaren från början kanske inte alls tänkt sig att betala tjänsten ens nio gånger. Prova!

Ryttarens.se bästa tips för att utveckla din ridning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell & Company

Genom att filma och analysera din ridning både på träning och tävling kommer du att utvecklas som ryttare. Kolla gärna på filmen i slowmotion, antigen själv eller tillsammans med din tränare.

Analysera följande punkter för att se om du kan göra någon förbättring:

  1. Hur är din sits, inverkan och hållning? Här kan du läsa vad du behöver tänka på i din hopposition.
  2. Går hästen fram för skänkeln? Här kan du läsa mer om framåtbjudning.
  3. Vad kan du göra annorlunda/öva på till nästa ridpass?

Idag har de flesta möjlighet att filma sin ridning med mobilkamera. Här är tre tips för att optimera dina ridfilmer.

  1. Se till att hålla din telefon laddad i stallet, på träning och tävling med hjälp av en Powerbank.
  2. Håll kvalitén hög på filmen trots avståndet från läktaren med hjälp av ett objektiv till mobilkameran.
  3. Fäst din mobil på läktaren för att filma dig när du rider ensam med hjälp av ett stativ.

3. Köp billigt och sälj dyrare

Att köpa saker billigt och sälja dyrare är inget nytt, folk gör det hela tiden. Men det som är så speciellt med just rid utrustning är att det är enkelt att putsa upp.

  1. Håll utkik efter utrustning på hastnet, blocket eller facebook. Satsa på märkesutrustning som ser ovårdat ut, gärna dammigt med en riktigt dålig mobilbild när utrustningen ligger på golvet. Här kan du fynda!

2. Börja med att tvätta rent och smörja utrustningen som du köpt begagnat. Kanske kan du snygga till tränset genom att köpa ett billigt men helt och rent pannband eller tyglar.

3. Fota den fixade utrustningen med en bra kamera i bra ljus. Gärna på en snygg häst eller ryttare som modell.

4. Lägg ut utrustningen till försäljning på internet (facebook funkar väldigt bra!) till ett dyrare pris än du betalade vid ditt köp.

Lycka till!

4. Hyr ut din häst

Nu tänker du kanske att du ska hyra ut din häst i längre perioder för att tjäna pengar på din häst. Men så behöver det absolut inte vara. Du kan hyra ut din häst timvis.

Prova att lägga ut en annons på facebook där du låter folk ”hyra häst för en dag”. Vänd dig till personer som rider på ridskola och vill prova på hur det är att ha häst, eller till nöjesbranschen där du erbjuder ridning till födelsedagskalas, möhippor eller svensexor.

5. Bli expert och lär ut till andra

Du behöver inte bli en A-tränare i hoppning för att lära ut till andra. Det finns massvis med områden du kan bli expert på och sedan leda andra i småkurser eller utbildningar.

Du kan till exempel bli expert på hur man gör rent och tar hand om sin läderutrustning eller hur man räknar ut foderstaten till sin häst. Samla sedan ryttarna i stallet och grannstallet och erbjud dem en 30 minuters utbildning inom ditt expertisområde för en lättare summa per person.

Du behöver inte vara bäst i världen för att lära ut till andra. Du behöver bara kunna mer än dem för att de ska känna ett värde i sina investerade pengar.

6. Arrangera hästloppis

Genom att arrangera en hästloppis kan både du och andra tjäna pengar i stallet. Om du dessutom styr ihop loppisen kan du tjäna pengar på både säljandet av produkter men också arrangemanget.

Tips! Skapa ett event på facebook för att uppskatta ungefär hur många människor som kommer delta, så du inte står där på slutet av dagen med 100-tals korvar över.

7. Arrangera clinic

Du kan tjäna pengar på att arrangera en clinic. Boka gärna in clinicen på en större anläggning, kanske stadens största ridskola, för att fler människor ska hitta dit.

En clinic är som en blandning mellan en föreläsning och en väldigt öppen träning där tränare visar upp hur de tänker kring sin träning med hästarna. Antigen kan ryttare få delta på häst under clinicen eller så har föreläsaren med sig en egen ryttare eller rider själv.

Det kommer att tillkomma vissa utgifter med att arrangera en clinic. Men kommer det mycket folk kommer det definitivt att vara värt det. Utgifter du får räkna med är framförallt personen du vill ha på din clinic samt hyran av ridhuset.

Lägg mycket tid, energi och kanske någon peng på marknadsföring av din clinic. Kommer det ingen dit är det en dålig affärsidé.

8. Arrangera ridläger

Att arrangera ridläger kan kräva en hel del jobb beroende på förutsättningarna. Kan du hålla i ridlägret själv? Ska hästarna stå uppstallade? Ska ryttarna sova över? Vad ska ni göra under lägerdagarna? Ska ryttarna ha med egen mat?

Det är bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till att arrangera ett ridläger!

9. Transport-tvätt

Att erbjuda transporttvätt är en uppskattad tjänst. Erbjud dig att tvätta rent stallkompisarnas transporter till en rimlig peng. Erbjud gärna olika paket där du tvättar av den både invändigt och utvändigt.

Ett snabbt och billigt jobb som inte kräver allt för mycket utrustning!

Vill du bli en bättre ryttare?

För att bli en duktig ryttare krävs mer än bara många timmar i sadeln. Många ryttare lägger all sin tid på sin hästen, men investerar alldeles för dåligt i sig själva och missar därför en viktig komponent i sin utveckling.

En stark ryttare som tränat upp sin styrka, kondition, balans och fokus kommer att prestera bättre på hästryggen än en som inte har.

Med en tydlig och genomtänkt kost och/eller träningsplan kan du både spara tid & pengar samtidigt som du varje dag tar dig närmare ditt mål. Vill du veta mer? Klicka här.

Exit mobile version