Kan hästar gå ute dygnet runt?


Hästar kan gå ute dygnet runt, då det är det mest naturliga sättet för hästen att leva på, men alla hästar vill inte göra det. En del hästar trivs bäst med att komma in i boxen, medans andra hästar trivs bäst på en lösdrift där de kan gå ute, röra på sig, beta och trivas med sin flock.

Hästar som går ute dygnet runt går på lösdrift. Att ha hästen på en lösdrift är ett bra sätt för hästen att kunna använda sig av sitt naturliga rörelsemönster. Hästen kan själv välja när den vill röra på sig eller ligga ner i ligghallen eller i ett vindskydd.

Läs även: Kan Hästar Vara Ute I Åska? & För- och nackdelar med lösdrift

Sammanfattning

Hästar kan generellt sett gå ute dygnet runt. Det är det mest naturliga sättet för hästen att leva på, men det finns undantag.

Det finns fördelar och nackdelar med att ha en häst ute dygnet runt. Som hästägare får man helt enkelt väga fördelar mot nackdelar och fatta ett beslut efter vad som passar ens egna häst bäst.

Jag trodde aldrig att jag skulle ha en häst på lösdrift, men efter att ha testat skulle jag aldrig plocka in min häst igen. Min egna erfarenhet är att min häst blev mycket gladare, mer stabil i sitt temperament och på så sätt lättare att både rida och hantera.

Det finns inga rätt eller fel angående om hästen ska vara ute dygnet runt eller inte. Det är ett beslut för var och en att ta. Lycka till!

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg