10 Presenter till hästtjejen (under 500-lappen)


Vad köper man till en hästtjej? Det kan kännas svårt att köpa en present till en ryttare. Vad behöver hon ha? Ingen fara, här hjälper jag dig på traven.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Granngården.

1. Schabrak

”Schabrak har hon redan massvis av” kanske du tänker? Jag kan lova att schabrak är ett säker kort. Som hästtjej kan man aldrig få för många schabrak! Det finns en anledning till att hon redan har massvis – många schabrak är hästtjejens motsvarighet till en stor garderob.

Vill du samla lite pluspoäng köper du till matchande lindor eller huva, eller köpa schabraket med ryttarens namn in broderat på ena sidan. Här kan du läsa om vilken storlek hästen ska ha på schabrak.

2. Stigbygelskydd

Stigbygelskydd kan vara en detalj som hon i dagsläget inte ens vet om att hon behöver. Med ett stigbygelskydd skyddar du lädret på sadeln från slitage från stigbyglarna. Definitivt en present jag själv hade blivit tacksam för!

Köp stigbygelskydd för 129kr.

3. Tagelarmband

Tagelarmband är ett armband gjort på hästens tagel (svans). Det är en personlig present som hästtjejen kan bära både i stallet och till vardags. Eftersom min mamma gör tagelarmband så rekommenderar jag såklart henne, då jag vet vilken hög kvalité hon levererar.

Hon säljer även presentkort om det är så att hästtjejen själv ska få välja modell.

4. Ridhandskar

Ridhandskar kan man aldrig få för många av! De både slits och försvinner på träningar likt strumpor i tvättmaskinen. Ridhandskar finns i alla olika prisklasser. På granngården hittar du prisvärda ridhandskar för alla tillfällen! Du hittar till ridhandskarna genom att följa länken här.

5. Biljetter till Hästevenemang

Biljetter till hästevenemang kommer förmodligen få hästtjejen att dansa av lycka! Stockholm Horse Show, Göteborg Horse Show och Falsterbo Horse Show är bland de största hästeventen i Sverige. Annars är biljetter till en klinik i närheten en bra present också!

6. Pannband

Ett snyggt pannband brukar vara en uppskattad detalj till hästtjejen. Pannband går att variera i oändligheter, man kan aldrig få för många! Det enda du behöver tänka på när du köper ett pannband är:

  1. Vilken färg har hästen på sin utrustning? Svart eller brun?
  2. Vilken storlek har hästen?

I vanliga fall har en B och C-ponny storlek Ponny på pannband. D-ponny storlek Cob, liten eller nätt storhäst Full, och en grövre eller större häst Extra Full.

7. Stallmössa

En mössa är aldrig fel för en hästgalen person som spenderar mycket tid utomhus, året om! En snygg mössa sätter pricken på i:et både för outfiten och värmen.

8. Mobilskal

Nu för tiden gör även hästmärkena mobilskal. Ett snyggt mobilskal lär göra din ryttare glad!

9. Skärp

Skärp är en enkel men ack så fin detalj på ryttare. Skärp finns i många olika färger och modeller. Det är inte ovanligt att skärp bärs på tävlingar av ryttare, men fyller även sin funktion på träning och i stallet.

Trefärgat skärp från Mountain Horse

10. Något icke-hästrelaterat

Sista, och kanske den mest uppskattade punkten för en ryttare. Köp något som är icke-hästrelaterat. Ryttare lägger vanligtvis alla sina pengar på sin häst och glömmer lätt bort att ta hand om och skämma bort sig själv.

Därför kan du passa på att köpa något som ryttaren i vanliga fall inte hade unnat sig, som en massage, en dag på spa eller ett klädesplagg till vardags. Är din ryttare frusen av sig kan du läsa 6 produkter för frysan ryttare.

Ett exempel är ett medlemskap på Storytel! Perfekt för ryttaren att ha i ena örat medans hon eller han mockar i boxen.

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg