7 Leksaker som aktiverar din häst i hagen


Har du en häst som är understimulerad i hagen? Bock och bus kan vara ett tydligt tecken på understimulering, men även ett onormalt tuggbeteende kan vara ett tecken på understimulans. Som tur är finns det flera sätt att stimulera en rastlös häst!

Inlägget innehåller länkar till granngården och petster

1. Pilatesboll

Video av alejandracaballos

Internet är fullt av klipp med hästar som leker med pilatesbollar. En leksak som verkar uppskattas av både äldre och yngre hästar. Glädjen man ser på klippet ovan vill man verkligen ge sin häst!

2. Jolly ball

Video av PaintHorseSlave

En Jolly ball är en perfekt leksak att placera i boxen till de understimulerade hästarna, men funkar såklart precis lika bra i hagen!

Jolly ball med smak av äpple, vilket gör den ännu mer spännande för hästar.

3. Hönät

Hönät, kanske inte en leksak, men definitivt ett redskap som kommer att stimulera din häst ett tag. Hönätet gör att hästen äter långsammare, vilket är bra både för mage och tarm, samt som underhållning.

4. Amazing Graze

Denna leksak har 4.7/5 i betyg på amazon och kommer utan tvekan att ge din häst någonting att göra i hagen. Du fyller spolen med hö och smaskiga godisar, äpplen eller morötter. Hästägare bedömer Amazing Graze mycket högt, vissa säger att det är en överraskande underhållande leksak för sina hästar.

5. Likit

Video av likit2009

Likit är en slicksten som sysselsätter din häst i hagen eller boxen. Med 4,5 av 5 stjärnor på amazon är den helt klart värt att prova på din understimulerade häst!

6. Höboll

Om du har en hund kanske du sett och använt en liknande produkt tidigare. Höbollen fylls med hö som ramlar sedan ut när hästen förstår att den behöver rulla på bollen.

7. Granar

Att kasta in några grenar av gran är en perfekt sysselsättning för din rastlösa häst. Tänk på att ta små och mjuka granar så att hästen inte riskerar att skada sig.

Läs även: Kan hästar äta granris?

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg