Ryttarens

Hur vet man vilket varv man rider i?

När du rider i ridhus eller i paddock rider du alltid i höger eller vänster varv. Det är vanligt att ridinstruktören ber en av eleverna att ta täten från medellinjen till t ex höger varv.

För att veta vilket varv du rider kan du utgå från om du har din högra eller vänstra sida mot mitten av ridhuset eller paddocken. Den sidan som är in mot mitten är desamma som det varv du rider i. Har du höger sida mot mitten rider du i höger varv, har du vänster sida mot mitten rider du i vänster varv.

Läs även: Den Ultimata Sitsguiden & Ridning För Nybörjare (Grunder, Säkerhet, Misstag)

Vilket är höger varv i ridning?

Du rider i höger varv när din högersida är in mot mitten när du rider på volt eller fyrkantspåret. Högersidan är din innersida och vänstersidan är din yttersida.

Vilket är vänster varv i ridning?

Du rider i vänster varv när din vänstersida är in mot mitten när du rider på volt eller fyrkantspåret. vänstersidan är din innersida och högersidan är din yttersida.

Vad är höger och vänster galopp?

Hästen kan galoppera i höger och vänster galopp som är de olika namnen som beskriver i vilken ordningsföljd hästen kliver i sin tretaktiga gångart galopp.

När hästen galopperar i höger galopp börjar den med att flytta vänster bakben, följt av höger bak, följt av vänster framben och slutligen höger framben. I vänster galopp börjar hästen med att flytta höger bakben, följt av vänster bakben, följt av höger framben och slutligen vänster framben.

Läs även: Så Här Fattar Du Galopp

Vilken galopp i vilket varv?

Man kan rida både i höger varv med ryttarens högersida in mot mitten och i vänster varv med ryttarens vänstra sida in mot mitten, men dessutom kan hästen galoppera i höger eller vänster galopp.

I höger varv ska hästen galoppera i höger galopp, i vänster varv ska hästen galoppera i vänster galopp om ryttaren inte avsiktligt galopperar i förvänd galopp som innebär att ekipaget rider höger galopp i vänster varv och vänster galopp i höger varv.

Exit mobile version