Kan Hästar Äta Jordgubbar?


Jordgubbar är somriga, söta och helt otroligt goda. I alla fall för oss människor. Men hur är det för hästar? Kan hästar äta jordgubbar? Är det farligt? Tycker de ens om det?

De flesta hästar kan äta jordgubbar i rekommenderad mängd utan besvär och biverkningar, även om det inte är fallet för alla. Om du vill ge din häst jordgubbar bör du introducera det försiktigt i kosten och noga övervaka hur de reagerar.

Om du upptäcker symtom på din häst efter att den ätit jordgubbar bör du kontakta din veterinär.

Inlägget innehåller länkar till Granngården

Med tanke på att hästar har otroligt känsliga magar bör hästens huvudsakliga kost bestå av grovfoder som hö, hösilage eller halm och kompletteras med mineraler & vitaminer för att säkerställa hästens dagliga behov. Aktiva eller växande hästar kan också behöva komplettera sin kost med kraftfoder.

Jag använder mig främst av följande tillskott för att säkerställa mina hästars näringsbehov:

Är det bra för hästar att äta jordgubbar?

Jordgubbar är rika på vitaminer, fibrer, mineraler, vatten och antioxidanter och är därför ett nyttigt tillskott i liten mängd. Bären är rika på C, E & K – vitamin, magnesium, fosfor, kalcium och kalium.

Se till att skära dem i hälften innan du ger dem till din häst för att förhindra kvävning. Tvätta alltid jordgubbarna innan du utfodrar dem till hästar, för att minska risken för att hästen får i sig kemikalier eller besprutningsmedel. Ge aldrig din häst mögliga jordgubbar eftersom det kan göra dem sjuka.

Läs även: Vad Kan Hästar Äta? (20 Livsmedel Du Inte Visste Att Hästar Kan Äta)

Hur många jordgubbar kan en häst äta?

Du bör inte ge din häst mer än en jordgubbe en till två gånger om dagen. Ge bara din häst rena och fräscha jordgubbar för att undvika att den ska bli sjuk av mögel eller bekämpningsmedel. Kom ihåg att jordgubbar innehåller mycket socker och kolik eller glukoshöjning kan vara en risk om hästen övermatas.

Läs även: 15 Livsmedel En Häst Inte Ska Äta

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg