Kan Hästar Äta Pepparkakor?


Runt jul är det inte helt ovanligt att ha pepparkakor i stallet. Människor njuter ofta av den krispiga lilla kakan, men även en del hästar kan tänka sig att ta ett mumsbett om de får chansen. Frågan är, kan hästar äta pepparkakor eller är det farligt för dem?

Det finns ingen känd forskning som tyder att det skulle vara farligt för friska hästar att få i sig 1-2 pepparkakor. Hästars mage kan reagera på den onaturliga kakan, men i små mängder är inte pepparkakor farliga för friska hästar.

Med det sagt finns det nyttigare och bättre alternativ för hästägare att mata sina hästar med, till exempel äpplen eller morötter som innehåller mindre socker än vad pepparkakor gör.

Läs även: Julpynta Säkert I Stallet! 8 Tips & Inspirationer

Inlägget innehåller länkar till Granngården

Med tanke på att hästar har otroligt känsliga magar bör hästens huvudsakliga kost bestå av grovfoder som hö, hösilage eller halm och kompletteras med mineraler & vitaminer för att säkerställa hästens dagliga behov. Aktiva eller växande hästar kan också behöva komplettera sin kost med kraftfoder.

Jag använder mig främst av följande tillskott för att säkerställa mina hästars näringsbehov:

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg