10 Tecken på att din häst gillar dig


Nyckeln till att veta om din häst gillar dig eller inte är genom att kunna tolka hästens kroppsspråk och handlingar. Hästar är känslomässiga och lyhörda djur som kommunicerar med hjälp av sitt kroppsspråk och rörelse.

Om din häst visar tecken på att den är glad och avslappnad runt dig, kan du tolka det som att din häst gillar dig. En häst som gillar dig och känner sig trygg i din närvaro har en avslappnad hållning i huvud, nacke och öron, trivs i din närhet, gillar din beröring och söker din uppmärksamhet.

I den har artikeln kan du läsa om 10 tecken på att din häst gillar dig.

1. Hästens öron är avslappnade

Om hästens öron är avslappnade runt om dig är det ett tecken på att hästen känner sig trygg med dig. Är hästens öron lutade bakåt när du rider innebär det att hästen koncentrerar sig på dig och försöker kommunicera med dig, vilket är ett bra tecken! Samma sak om du longerar eller rider!

Läs även: Hur Man Longerar En Häst

2. Hästens huvud och nacke är avslappnat

En avslappnad häst som trivs i din tillvaro har sin nacke och huvud något sänk. Dock kan hästen bli glad av att se dig och kommer då att höja sin nacke och huvud i extas.

Läs även: 5 Förtroendeövningar Med Din Häst (Så Får Du Hästen Att Lita På Dig)

3. Hästen möter dig i hagen

Om en häst gillar dig kommer den ofta och hälsar på dig när den hör dig komma. De kan vänta ivrigt på dig vid grinden i hagen eller boxen. Väntar din häst på dig i hagen ser den förmodligen fram emot att spendera tid med dig. Men ibland kan hästen tycka att det finns roligare saker att göra än att bli fångad i hagen.

Läs även: Fånga Din Häst I Hagen

4. Hästen nickar och gnäggar när den ser dig

Hästar som känner igen och är glada över att se sina ägare kan gnägga och nicka i ett försök till uppmärksamhet.

Om din häst nickar eller gnäggar när den ser eller hör dig komma, är den ivrig att se dig. Nickning och gnäggning är ett sätt för hästar att hälsa på någon de tycker om.

Läs även: Hur Kommunicerar Häst & Ryttare?

5. Hästen vilar sitt huvud mot dig

När hästen vilar sitt huvud mot dig är det ett tecken på förtroende. Det innebär att hästen känner sig bekväm runt dig, och gillar dig tillräckligt mycket för att vila huvudet på dig.

När din häst vilar sitt huvud mot dig är det ett sätt för dem att binda sig till dig och visa sin tillgivenhet. Det är hästens sätt att berätta att den gillar att vara i din närvaro. Som att ge dig en stor kram.

6. Hästen är avslappnad runt dig

Är din häst avslappnad runt dig är det ett tecken på att den litar på dig. Tecken på att hästen är avslappnad är bland annat att den tuggar och slickar, sänker huvudet och suckar och frustar.

Om hästen är avslappnad när du är i närheten kommer den att låta dig vara på båda sidorna av kroppen och låta dig röra & massera hela kroppen utan protest eller börja gå fram och tillbaka.

Läs även: Få Hästen Att Stå Still På Stallgången

7. Hästen låter dig komma fram när den ligger ner

Om en häst låter dig komma fram medans den ligger ner, är det ett tydligt tecken på förtroende eftersom de är i den positionen de naturligt är mest utsatta. Låter hästen dig trots det komma fram, kan du lita på att den har mycket förtroende för dig.

8. Hästen kliar dig tillbaka

Att klia sin häst är ett av de bästa sätten att skapa en god relation till sin häst. Om din häst kliar dig tillbaka ser den dig som din kompis.

Hästar i naturligt tillstånd kliar varandra när de är kompisar. Inte bara för att det känns bra, utan också för att det är ett sätt att visa tillgivenhet mot varandra.

Om din häst kliar dig på din axel eller huvud, är det ett sätt att visa att de tycker om dig.

9. Hästen visar respekt

Respekt är ett tydligt tecken på förtroende. Om din häst gillar och litar på dig kommer den att respektera dig. En häst som ser dig som sin ledare kommer att lita på dig. Det märker du genom att den respekterar ditt utrymme och lyder dina kommandon. Om din häst följer dig är det också ett tecken på att den litar på dig.

Läs även: Massera Hela Din Häst (Steg För Steg & Olika Verktyg)

10. Hästen andas i ditt ansikte

Finns det något mysigare än att gosa med en hästmule? Om en häst kommer upp och tar ett andetag i ditt ansikte är det ett ultimat tecken på respekt och förtroende. Hästar visar tillgivenhet genom att försiktigt blåsa luft på varandra genom näsborrarna.

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg