Kan man använda massagepistol på sin häst?


Massagepistol har blivit otroligt trendigt och används ofta av människor på sina egna spända muskler för att få dem att slappna av. Frågan är, kan man använda massegepistol för samma muskelavslappnande effekt på sin häst?

Att använda en massagepistol är ett effektivt sätt att släppa muskelspänning på en häst. Massage och stretching är två sätt att själv underhålla hästens muskler, även om man med jämna mellanrum kan behöva ta ut en massör som går igenom hästen.

Jag själv använder massagepistol på mina hästar. Den jag rekommenderar är:

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell & Co.

Varför ska man massera sin häst med massagepistol?

Med hjälp av massagepistolen kan vi hjälpa hästar med spända muskler att slappna av. Genom att släppa på muskelspänningen tillförs blod till den skadade eller spända muskeln snabbare.

Fördelarna med hästmassage

 • Hjälper den nervösa hästen att hålla sig lugn genom att slappna av de motoriska nerverna.
 • Påverkar sömnmönstret och minskar rastlöshet och stress.
 • Positiv påverkan på hästens rörelseförmåga.
 • Förbättrar hästens hållning.
 • Ökar hästens flexibilitet och rörelseomfång.
 • Skadeförebyggande.
 • Positiv påverkan på imunsystemet.

Hästmassage kan ha en djupgående effekt på hästens nervsystem. Några av fördelarna med massageterapi för häst, för att bara nämna några, är smärtlindring, stimulering av motornerverna, lindring från rastlöshet och sömnstörningar och förbättrad proprioception. Hästmassage tros också hjälpa till att lugna nervösa hästar eller hästar i obekanta omgivningar och/eller stressiga förhållanden.

Läs även: Massera Hela Din Häst (Steg För Steg & Olika Verktyg)

Fördelarna med massagepistol på häst

Användning av massagepistolen är en form av slagmassage. Slagmassage har används för människor och djur i evigheter, även om det är först i modern tid det slagit igenom med massagepistol.

Slagmassage eller massagepistol minskar ömhet och muskelsmärta, förbättrar muskelns flexibilitet & elasticitet samt frigör triggerpunkter i lederna.

Man bör inte bortse vikten av traditionell massage, men i takt med att världen blir en global by förändras allt till prylar som fungerar utmärkt som komplement till traditionell massage.

Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler

Vilket huvud på massagepistol är bäst till häst?

Massagepistolen kan användas med olika huvud. Olika typer fyller olika funktioner och kommer åt olika muskler olika väl.

Vilket huvud du ska använda på massagepistolen beror på vilken muskel på din häst du ska massera. Generellt sett fungerar det runda huvudet överallt, medans U-formen kommer åt lite djupare vid tillexempel ryggmuskulaturen.

 • Rund: Massagepistolhuvud med tryck- och dragdiffusionseffekt som hjälper till att slappna av i midjan, magen, skinkorna och benmusklerna. Fungerar utmärkt för att få igång blodcirkulationen före och efter fysisk aktivitet.
 • U-form: Är gjord för att rikta in sig på ryggsmärtor och vadmuskler.
 • Platt: Är konstruerad för hela kroppens muskler för avslappning och riktar sig mot IT-band och skulderblad.
 • Kula: Används för säkra och korta massageområden som händer och fötter.
 • Wedge: Är för strama muskelsmärtor, perfekt för bakdelen, nacken, korset och låret.
 • Arch: Det används på stora muskelgrupper.

Hur man masserar en häst med massagepistol:

Till att börja med är det viktigt att din häst känner sig trygg med massagepistolen runtom sig. Se till att din häst kan stå still på stallgången och litar på dig.

Börja med att använda massagepistolen på dig själv. Slå på den och placera den försiktigt på en muskel och flytta den upp och ner. Få en känsla för skillnaden i inställningarna och det tryck som krävs. Börja med lägsta hastigheten och jobba dig uppåt.

När du är redo att använda den på din häst:

 1. Låt hästen se, nosa och känna på massagepistolen när den är avstängd.
 2. Slå på den och öka gradvis som du gjorde med din egen massage i stegen ovan.
 3. Om du har en känslig häst som inte tycker om att bli klippt och som tar ett tag att vänja sig vid nya upplevelser, ta det långsamt. Gör det bara i några sekunder åt gången och mät din hästs reaktion. Låt dem vänja sig, så att de kan njuta av känslan, långsamt och gradvis.
 4. Flytta långsamt upp och ner i varje område tills alla relevanta muskelgrupper är klara.
 5. Massera inte någon muskelgrupp längre än 2 minuter.
 6. Undvik att hålla massagepistolen i ett statiskt läge i mer än några sekunder, och flytta runt den i en liten radie i ett område istället innan du flyttar till nästa område.
 7. Oavsett vad ska massagepistolen aldrig orsaka smärta. Om det verkar vara smärtsamt eller om din häst inte njuter av det, sluta genast. Titta på din hästs kroppsspråk och bli vägledd av dem.
 8. Observera dock att de kan tyckas ha öronen bakåt men att de kan lyssna på ljudet av massagepistolen bakom dem. Leta efter andra ledtrådar och tecken.
 9. Massagepistolen är avsedd att användas på muskler, snarare än nerver, ben, leder eller senor. Även om det kan verka självklart, undvik att använda massagepistolen på sårskorpor, sår, lesioner, sår eller skrubbsår.
 10. Rådgör med din veterinär om några specifika symtom kvarstår eller förvärras. Barn bör alltid övervakas när de använder en massagepistol.
En film på hur du masserar din häst med massagepistol

Hur ofta kan man massera hästen med massagepistol?

Det går att massera din häst dagligen med massagepistol. Undvik att vara still med massagepistolen mer än i några sekunder, jobba istället med att röra pistolen fram och tillbaka över muskeln för bäst effekt.

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg