Vilket nummer ska hästen ha på nummerlappen?


På en hästtävling är det många hästar och ryttare att hålla koll på för tävlingsarrangörerna, därför får varje ekipage som anmält sig ett tävlingsnummer att bära under tävlingen. Helt enkelt för att det ska vara lättare att veta vilket ekipage som är vilket.

Var noga med att inte bland ihop hästnumret med startnumret, eftersom det är två helt olika saker.

Vilket nummer hästen ska ha finner du i samband med startlistan som vanligtvis kommer ut några dagar innan tävlingen. Du finner startlistan på Equipe eller tävlingsarrangörens hemsida.

Om du inte vet vilket nummer din häst ska ha när du kommer till tävlingen ska du vänta med att lasta ut hästen och fråga i sekretariatet. Det är förbjudet att lasta ut hästen utan nummerlapp på tävlingsplatsen.

@ryttarens.se

Hur vet man vilket nummer man ska ha på tävling? 🤔 tagga någon som behöver veta det här! #häst #fördig #ryttare #ryttarens #hästar #hästarpåtiktok #ponny #tiktok

♬ originalljud – Ryttarens.se

Har man samma nummer i olika klasser?

Under en tävling har ekipaget samma nummer alla klasserna. Om du tävlar med två eller fler hästar, har du flera nummer att hålla ordning på. Varje häst får ett nummer. Det är viktigt att du som ryttare har koll på vilket nummer som är till vilken häst.

Läs även: Tävla I Hoppning, Tävla I Dressyr & Tävla Fälttävlan

Vart ska nummerlappen sitta?

Nummerlappen ska sitta synligt för arrangörer, publik och funktionärer. Det vanligaste är att sätta nummerlappen på tränset, med fördel på hästens högersida, eftersom rosetten sätts på vänster om ni placerar er. Det finns olika sorters nummerlappar, och man kan sätta dem på olika ställen.

  • På tränset
  • På martingalen
  • På stigbygeln
  • På Schabraket

Jag brukar sätta min nummerlapp på martingalen då jag anser att den stör hästen minst där.

Vart kan man köpa en nummerlapp?

Inlägget innehåller länkar till petster

En nummerlapp kan du köpa på i princip vilken hästaffär som helst. Det finns många olika former och material på nummerlappar, men alla fyller samma funktion – visa vilket nummer ekipaget har på tävling.

Nummerlapp på klubbtävling/Pay and jump?

På klubbtävlingar eller pay and jump behöver du inte ha någon nummerlapp – om inget annat framkommer i anmälningen.

Läs även: Pay and jump (vad det är & allt du behöver veta)

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg