Kalkylator: beräkna avstånd & steg mellan hinder


I alla relaterade avstånd behöver man veta hur många meter det ska vara från första hindret till det andra. Genom att veta avståndet kan ryttaren reglera hästens galoppsprångslängd och på så sätt öka chanserna att rida felfritt på hinder.

Det finns flera saker som påverkar anridningen till hinder, som till exempel ridväg, språngkurvan och hindertyp. Genom att förstå vilka faktorer som påverkar anridningen kan du lära dig att se avståndet till nästa hinder.

När du rider en ridövning som innehåller flera hinder som ska ridas på bestämt antal galoppsprång är det viktigt att reglera avståndet beroende på hästens storlek. .

För att göra det lätt att veta hur långt det ska vara mellan hinder kan du enkelt räkna ut avståndet med hjälp av avståndskalkylatorn nedan.

Avståndet i meter:

Om du hoppar hinder i galopp och på höjder som motsvarar lätt klass, så gäller avstånden som anges. Om du hoppar lägre hinder än cirka en meter (häst), så behöver du i allmänhet kortare avstånd.

Du kan enkelt lägga till kalkylatorn på hemskärmen i din telefon, så har du den alltid ett klick bort.


Mer övningar:

Stärk hästens bakdel

Hoppning

Dressyr

Beteende/Lydnad

Gångarter

Longering & tömkörning

Utomhus

Nybörjare

Ridvägar & rörelser

Unghäst

Felice

Mitt namn är Felice Thuresson och jag har startat den här bloggen för att hjälpa dig med dina hästrelaterade frågor. Hoppas du finner mitt inlägg till någon hjälp & tack för ditt besök!

Nyligen Tillagda Inlägg